Laat je stem horen over de wet acceptatie buitenlandse APK!

De Nederlandse overheid wil eenzijdig grensoverschrijdende APK mogelijk maken. Personen en bedrijven die hierdoor geraakt worden, kunnen via een zogenoemde ‘internetconsultatie’ hun mening geven over dit plan.

BOVAG roept zijn keurende leden op dat massaal te doen, omdat het plan zoals het er nu ligt, veel ongewenste effecten heeft, waar de Nederlandse overheid te gemakkelijk overheen lijkt te stappen. U kunt reageren onderaan het BOVAG artikel.

BREXITGATE. Honda sluit fabriek in Engeland

Het aftellen tot de totaalfaal van het perfide Albion is begonnen. Met nog 39 dagen te gaan heeft Honda vast de handdoek in de ring gegooid: de fabriek in Swindon en alle 3.500 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Terwijl Honda net de Europese banden aantrekt met de motorbouw voor de Formule 1-teams van Red Bull Racing en Toro Rosso, gooit het de eigen autofabriek dicht. De enige fabriek van Honda in de Europese Unie sluit, wellicht omdat hij binnenkort toch niet meer in de EU ligt.

TNO: Tot 2050 is verbrandingsmotor nodig

De verbrandingsmotor blijft nog tot 2050 nodig om de energietransitie mogelijk te maken. Noch het elektriciteitsnet, noch de toeleveringsketen zijn klaar voor een snellere omschakeling naar elektrische mobiliteit. Dat zegt Daan de Cloe, directeur van TNO automotive in Helmond. Volgens het onafhankelijke onderzoeksinstituut is het belangrijk dat behalve in elektrisch rijden ook wordt geïnvesteerd in onderzoek naar andere energiebronnen, zoals waterstof – en verbrandingsmotoren.

Helmplicht voor snor(brom)fietsers komt eraan

De Tweede Kamer heeft op dinsdag 22 januari 2019 een motie aangenomen, met daarin het verzoek om een landelijke helmplicht voor snorfietsers. Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat een wetsvoorstel voorbereiden met de invulling ervan. Deze motie heeft geen consequenties voor de situatie in Amsterdam, waar vanaf 8 april snorfietsen op veel plekken al mét helm naar de rijbaan moeten.

Pagina's