Reservewiel ja/nee: Lees de ATC TIP

De ANWB adviseert mensen die met de auto op vakantie gaan om altijd een reservewiel mee te nemen. Hierdoor kunnen zij bij bandenpech lange wachttijden voorkomen (soms van enkele dagen).
Noodreparatieset
De ANWB Alarmcentrale heeft in juli al 2.300 vakantiegangers moeten helpen met een lekke band in het buitenland. Bijna de helft van het aantal mensen had geen reservewiel bij zich. Vaak hebben auto’s deze niet standaard aan boord, maar in plaats daarvan een noodreparatieset De bond laat weten dat het in het buitenland, zeker in het weekend, lastig kan zijn om aan een nieuwe band te komen.
Pechgevallen
De ANWB ziet ook een stijging van zeven procent in het aantal pechgevallen met lekke banden ten opzichte van 2017. De meeste meldingen van lekke banden komen uit Frankrijk, Duitsland en België. Volgens de bond moet iemand die bijvoorbeeld in Frankrijk op vrijdagavond een lekke band krijgt, er rekening mee moet houden dat hij of zij pas maandag zijn reis kan vervolgen: “Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van bepaalde bandensoorten en de openingstijden van bandenbedrijven.”

http://www.bandenportaal.nl/2018/08/09/anwb-adviseert-een-reservewiel-vo...

ATC TIP: Maak in de zomer een winterwiel reserve en in de winter een zomerwiel. Met een eenvoudig krikje en sleutel los je je probleem onderweg op. Zorg wel ook voor de juiste moeren en een plek in je auto als dat niet is voorzien.