Livestream 15 juni: Waterstoftrucks uit Nederland !

Waterstoftrucks uit Nederland

Velen zien waterstof als hét middel voor schoon zwaar transport. Firma Holthausen uit het Groningse Hoogezand ziet dat ook, maar gaat een stapje verder.

Het bedrijf staat in Groningen en ver daarbuiten bekend als leverancier en transporteur van diverse soorten gas. Het familiebedrijf heeft zich de afgelopen jaren gericht op het ontwikkelen van duurzame mobiliteit. Naar aanleiding daarvan ontstond een nieuwe dochteronderneming: Holthausen Clean Technology. In 2017 haalde Max Holthausen het nieuws met zijn ‘Hesla’, een Tesla Model S met brandstofcel.

De Hesla was zeker niet het laatste succesproduct voor het familiebedrijf uit Hoogezand. De afgelopen tijd werd er een assemblagefabriek voor waterstoftrucks uit de grond gestampt. Hier worden alle voor Europa bestemde trucks van het merk Hyzon Motors in elkaar gezet.

Daarnaast ontwikkelt Holthausen Clean Technology eigen waterstofsystemen voor inbouw in Volkswagen Transporters en Crafters, diverse DAF Trucks, de Mercedes-Benz Econic en is er een samenwerking opgezet met Greenmachines voor het leveren van waterstof veegmachines!

Kansen en uitdagingen Je kunt dus zeggen dat er in Groningen stevig aan de weg getimmerd wordt op het gebied van waterstoftechnologie.

Op dinsdagavond 15 juni om 19.30 uur verwelkomen we Stefan van der Spek in de AMT/ATC studio. Hij zal namens Holthausen Clean Technology vertellen over waterstoftechniek, Hyzon-trucks, de potentie daarvan en de technische uitdagingen waar het bedrijf voor staat.

Dat wordt een avondje waar je bij wilt zijn!

Stel je vragen aan Stefan tijdens de uitzending via de Youtube chat of gebruik het e mail adres dat we tijdens de presentatie regelmatig in beeld laten zien.

Opgeven voor deze - gratis - livestream kan op: www.amt.nl/livestream
Let op: Link is pas actief NA 1 juni