AMT nieuws

Abonneren op feed AMT nieuws

URL: http://www.amt.nl/

Bijgewerkt: 12 uur 12 min geleden

Slim laden met de nieuwe Renault Z.E. Smart Charge-app

De nieuwe Renault Z.E. Smart Charge-app is nu beschikbaar voor Apple- en Android-gebruikers in Nederland. Met deze applicatie kunnen Renault ZOE-rijders de auto slim laden met zoveel mogelijk duurzame energie, tegen zo laag mogelijke tarieven en hiervoor een beloning ontvangen, aan de hand van een vooraf ingestelde vertrektijd.

PartsPoint Tech360 biedt autobedrijf kenniswapen tegen de dealer

PartsPoint Group introduceert Tech360: een compleet programma voor technische ondersteuning en training voor het autobedrijf. Tech360 biedt antwoorden op technische vragen, een kennisdatabase, Remote Services, PassThru, video’s en assistentie op locatie.

Toyota geeft lesmateriaal aan beroepsonderwijs autotechniek

Toyota stelt al ruim 25 jaar belangeloos nieuw lesmateriaal ter beschikking aan 15 Nederlandse scholen, waaronder ROC’s en IVA Driebergen Business School. Dit gebeurt onder de vlag van het Toyota Technical Education Program, T-TEP. Dit is erop gericht om technologische ontwikkelingen en (praktijk)onderwijs dichter bij elkaar te brengen, door bijvoorbeeld bij studenten de kennis van innovatieve technologieën te vergroten, zoals Toyota’s geavanceerde hybride techniek of de actieve ‘Safety Sense’ veiligheidssystemen.

Rekenen aan uitlijnen en schokdemperstesten

Uitlijnen, zelf doen of uitbesteden? En als je het zelf doet, kies je dan voor een CCD-uitlijner of voor een in aanschaf duurder 3D-apparaat? Of is er nog een alternatief? Andere vraag: wat kost je de organisatie van een veiligheidstestweek, inclusief de huur van een schokdempertestbank, en wat levert het op? Koch-Wieluitlijning, Rijpma Equipment en Nemasco rekenen het voor.

Snap-on Tools introduceert de PT850 1/2” slagmoersleutel

Snap-on Tools introduceert de 1/2” slagmoersleutel. De Snap-on PT850 is het resultaat van intensief onderzoek en de samenvoeging van Snap-on USP’s en van andere topmachines in de markt. De PT850 is goed in balans, handelbaar, compact, comfortabel en duurzaam en reduceert schouder-, hand- en rug blessures. Dankzij de features van deze slagmoersleutel kun je de hele dag werken zonder je lichaam te overbelasten.

Raadselachtige storing in BMW: eerst deur open en dicht, dan pas starten…

Een BMW die niet start en de bestuurder vraagt: “Please open and close the driver’s door”, video’s die je een realistische blik in de toekomst van de autonome auto gunnen, rekensommetjes aan de terugverdientijd van 3d-uitlijnapparatuur en de weg naar een gratis Snap-on zegelringtang? Je vindt het hier allemaal.

RAI Vereniging: “Verdubbeling verkopen elektrische auto’s in 2018”

RAI Vereniging voorspelt dat de nieuwverkoop van volledig elektrische auto’s in 2018 verdubbelt ten opzichte van dit jaar. Komend jaar worden naar schatting 15.000 nieuwe vol elektrische auto’s verkocht, bijna 4 procent van het totaal (430.000). Dit jaar zullen naar verwachting circa 7.000 elektrische auto’s de showroom verlaten. Volgens RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck wordt elektrisch rijden interessanter voor een grotere groep autorijders. Komende jaren neemt het aanbod van modellen met een grotere actieradius toe en geldt een lage bijtelling. Voor particulieren blijft de benzineauto vooralsnog het belangrijkste alternatief omdat elektrisch veelal te duur is.

Sonic presenteert toolbox geïnspireerd door de Chevrolet Corvette

Van de twintig voor Europa bestemde Sonic Corvette Performance Toolboxen heeft Cor van Hofland Automateriaal BV samen met Ed en Ted van V.D. Lans Auto’s BV in Monster er zeven naar Nederland gehaald. Het personeel van V.D. Lans Auto’s werd verrast met deze nieuwe gereedschapskarren.

Eqoped belooft spectaculaire brandstofbesparing, een wonder?

Als het gaat om tovenaars en alchemisten komt vaak de mythische Steen der Wijzen aan bod. Die zou lood in goud kunnen veranderen. Begrijpelijk dat elke tovenaar, alchemist en het goedgelovig publiek die Steen wilde vinden. Tegenwoordig wordt veel gezocht naar een ander wondermiddel: een eenvoudig ding dat het brandstofverbruik van alle motoren spectaculair verlaagt. Zoals het Eqoped-apparaat?

Terugblik AMT Live dag 1. Kom jij vandaag ook?

De eerste dag van AMT Live 2017 zit er op en vandaag gaan we verder met Leren, Beleven en Ontmoeten. Hieronder een korte sfeerimpressie van dag 1 met onder meer de Powersessie voor ondernemers, volle kennistheaters en heel veel kennisuitwisseling. Kom jij vandaag ook? Het programma is nóg voller vandaag!

Vijf sites waar je met je bedrijf op wilt staan

Natuurlijk weet je dat het essentieel is dat je bedrijf online gevonden wordt. Maar waar begin je en wat is belangrijk? DTG geeft hier enkele praktische tips: websites waar je als bedrijf echt op moet staan.

AMT Live: Visser geeft (brand)stof tot nadenken

Visser Electra & Diesel Diagnose Center is een van de vele partners van AMT Live. Visser specialiseert in diagnose van zeer complexe voertuigelektra- en brandstofproblemen. Je kunt er terecht voor revisie van onder meer brandstofpompen en injectoren. Ook met roetfilterproblemen weet Visser raad.

Continental denkt na over eigen accufabriek

Continental overweegt in de productie van accu’s voor elektrische auto’s te stappen. Dat heeft topman Elmar Degenhart gezegd in een vraaggesprek met vakblad Automobilwoche dat dit weekeinde is gepubliceerd.

AMT Live: Leren, leiderschap en samenwerking

Anne Verbokkem werkt als coach en opleidingskundige voor het Innovam-label WePowerPeople. Tijdens deze kennissessie vertelt ze je waarom een andere mindset nodig is om te kijken naar mensen binnen de organisatie.

DMS WinCar direct gekoppeld aan ServiceBook

Dealer Management System WinCar heeft vanaf heden een directe koppeling met ServiceBook, het digitale onderhoudsboekje voor de automobilist. Door deze koppeling worden facturen in WinCar automatisch naar ServiceBook geëxporteerd, wat de ServiceBook-app up-to-date maakt en de onderhoudsgegevens toegankelijker.

Pagina's