Nog even en de* techniek* neemt plaats achter het stuur.

Van alle kanten komen er steeds meer berichten van het autonoom rijden.
Steeds meer merken kommen met hun nieuwste studies naar buiten,om maar vast een tipje van de sluier op te tillen.

AUTONOOM RIJDEN

De zelfrijdende auto is al jaren 'in de maak'. Decennia lang maken verschillende merken hun visie op de autonoom rijdende auto zichtbaar. Inmiddels worden de plannen steeds concreter. BMW visualiseerde dat op het circuit, General Motors zocht het op de openbare weg. De laatste jaren wil ook Google pionieren in deze nieuwe vorm van autorijden.

Van de automerken zijn Mercedes-Benz en Volvo hard op weg naar zelfrijdende auto's. Stapje voor stapje doen innovaties met autonome functies intrede, waarbij het allemaal is begonnen met de adaptieve cruise control en de automatische inparkeerhulp. Anno 2014 kan de nieuwe S-Klasse zijn voorganger 'volgen' en zijn er ook auto's die autonoom in de file kunnen rijden.

In Amerika rijdt Google al met de volledig zelfrijdende auto rond. Ook Toyota en Lexus zijn daarginds al actief. Volvo belooft in thuisland Zweden een start te maken vanaf 2017. Tesla belooft de komende tijd een flinke inhaalslag te maken. Omdat autonoom rijden nu wel wekelijks in het nieuws komt, schept dit Dossier 'autonoom rijden' duidelijkheid met de huidige stand van zaken en de laatste updates.