Volvo &Renault trucks samen onder een dak bij Nijwa Zwolle

Het was weer een mooie avond voor de leden van de ATC Zwolle.Op donderdag 11 juni waren we te gast bij de Nijwa trucks Zwolle.
Erik Huisjes en Maarten Nijhof hebben alles verteld over de Nijwa groep en Volvo trucks van toen tot heden.
Het nieuwbouw plan wat in eerste instantie nogal groot leek te zijn ,is al in korte tijd een groot succes geworden.
Al in jaar tijd is pand gevuld met onderhoud aan Volvo trucks en Renault bedrijfswagens en als extra trailer onderhoud.
Ook het keuren van bulk/brandstof trailers(tanks) is een van de nieuwe activiteiten ,waar ze in Zwolle zich mee profileren .

Bij de rondleiding werden er twee groep gevormd ,waardoor een goed beeld werd geschetst van het bedrijf.
Al met al een een mooie en succesvolle avond bij de Nijwa .

Ook laten ze bij Volvo zie hoe je ook kunt rijden met de FH serie
Bekijk ook deze link:http://youtu.be/bIxVpv30GfM

Historie

Herman Nijhof en Evert Wassink runnen in de jaren zestig van de vorige eeuw beide een eigen transportbedrijf in het Overijsselse Wierden. Ze besluiten hun krachten te bundelen en richten op 1 januari 1967 Nijhof-Wassink op.

Herman Nijhof

Herman Nijhof leert bij diverse transportondernemingen dat hij voor zichzelf wil beginnen. Het verkrijgen van een startkapitaal heeft nog de meeste voeten in de aarde. Omdat weinig transporteurs zin hebben in internationale transporten naar Italië, ziet Nijhof zijn kans schoon. In 1964 hoort hij een bericht op de radio dat de koers van zijn bedrijf een definitieve wending geeft: bij Scheperboer in Goor is het vervoer van 7-Up in de regio te vergeven. De klus gaat naar Nijhof en daarmee is de basis voor H. M. Nijhof Transport Wierden gelegd.

Evert Wassink

Evert Wassink komt ter wereld als zoon van transportondernemer Gerard Wassink. Vader Wassink hecht belang aan goede scholing en stuurt zoon Evert naar de Auto Technische School in Apeldoorn. Het ondernemersbloed zit Evert in de aderen. Na zijn afstuderen richt hij met zijn studievriend Jan Wolsink een transportonderneming op in Lochem. Na een aantal jaren heeft zijn vader hem echter nodig in Wierden en keert Evert terug op het nest. Daar neemt hij langzaam maar zeker de leidinggevende taken van zijn vader over.

Samenwerking

De twee plaatsgenoten gaan elkaar niet uit de weg, maar maken juist gebruik van elkaars kennis. Er ontstaat een vriendschappelijke band, ze kijken elkaar in de ogen en begrijpen dat ze samen meer kunnen bereiken. Met zeven wagens begint v.o.f. Nijhof-Wassink vanuit de Stamanstraat in Wierden op 1 januari 1967 aan haar reis door de transportwereld.

Volvo dealerschap

Al snel volgt uitbreiding van de activiteiten. In 1968 verkrijgt Nijhof-Wassink het sub-dealerschap van Volvo Bedrijfswagens; het hoofdagentschap volgt al in 1970. Onder de naam Nijwa B.V. gaan de garageactiviteiten een eigen leven leiden. Nijwa B.V. groeit in Wierden langzaamaan uit zijn jasje. De verhuizing in 1981 naar de Fahrenheitstraat in Rijssen, nog geen zeven kilometer verderop, is dan ook een logisch gevolg. Hiet gaat de uitbreiding onverminderd verder. Nijwa neemt in 1982 het Volvo-dealerschap over voor Noord-Oost Overijssel en een groot deel van de polder. Als gevolg ontstaat Nijwa Zwolle, met tien medewerkers. In 1989 wordt Hardenberg als servicepunt toegevoegd aan het netwerk.

De Schakel

In december 1991 verschijnt de eerste editie van De Schakel: het magazine voor zowel personeelsleden als relaties. Nu, bijna twintig jaar later, is De Schakel nieuwe stijl niet meer weg te denken uit de Nijwa-organisatie. Tal van onze klanten zijn al geïnterviewd en gefotografeerd voor het magazine, dat naast hun verhalen ook het laatste nieuws over Volvo Trucks en Nijwa brengt. Als schakel tussen Nijwa Groep en zijn klanten doet het magazine zijn naam eer aan.

Pionier in Polen

Na het openschuiven van het IJzeren Gordijn richt de Nijhof-Wassink Groep zijn activiteiten tevens op Oost-Europa. Na enig pionierswerk van Herman Nijhof volgt in 1990 de oprichting van Nijhof-Wassink Sp. z o.o. in Kutno, Polen. In 1993 wordt een prachtig nieuw bedrijfspand geopend in Kutno ten behoeve van Nijhof-Wassink Sp. z o.o. In 1995 volgt de overname van de Volvo dealer in Poznan, eveneens in Polen. Het dealerbedrijf ontwikkelt zich snel in dit land en in 1999 start de nieuwbouw van een vierde vestiging in Rzgòw, dat officieel zijn deuren opent in januari 2000. Het tienjarig jubileum in Polen en de officiële opening van het nieuwe Nijhof-Wassink transportcomplex in Kutno worden in november 2001 groots gevierd. Maar liefst 475 medewerkers van Nijhof-Wassink Nederland reizen af naar Polen.

Wisselingen van de wacht

Medeoprichter Evert Wassink besluit eind jaren tachtig een stapje terug te doen, en in 1987 treedt de eerste van de twee oprichters terug als directeur en aandeelhouder. Tegelijkertijd neemt hij zitting in de Raad van Commissarissen. In januari 1992 viert Nijhof-Wassink haar 25-jarig jubileum. Herman Nijhof legt tegelijkertijd zijn functie van algemeen directeur neer om plaats te maken voor zijn zoon Freddy Nijhof.

Uitbreiding van het dealernetwerk

Begin 1999 wordt Nijwa Enschede B.V. ingelijfd, vlak voordat op 19 mei 1999 de familie van Nijwa Volvo Truck vestigingen een vijfde lid krijgt met de overname van B.W.S. Doetinchem, Het servicenetwerk groeit verder met de overname van TTS Oldenzaal op 8 juni 2002. Vanaf dat moment is Nijwa Oldenzaal een nevenvestiging van Nijwa Enschede. Op 1 juli 2006 neemt Nijwa Viking Trucks over. De noordelijke Volvo truckdealer heeft vestigingen in Beilen, Veenoord, Hoogeveen, Groningen en Veendam.

Jubileum

Op 1 januari 2007 viert de Nijhof-Wassink Groep haar 40-jarig bestaan. Freddy en Jogé Nijhof treden toe tot de Raad van Commissarissen en Albert Hendrikse wordt algemeen directeur van de Nijhof-Wassink Groep. Vanaf dan gaan alle Nijwa-vestigingen verder onder de naam Nijwa Groep B.V.

Nijhof-Wassink / Nijwa is volop in beweging, want stilstand is achteruitgang!

    Datum: 
    vrijdag, 12 juni, 2015