AMT-ATC Livestream 2 maart 2021: EV en PHEV in de werkplaats

Geacht lid,

De maand februari was een moeilijke maand, met lock down, de avondklok en een flinke partij sneeuw en super koud!
Het was daarom lastig om ‘livestream contacten’ te leggen. Iedereen had blijkbaar andere zorgen, maar de ATC kon toch een aantal contacten benaderen,
waardoor we de komende maanden toch interessante onderwerpen hebben kunnen regelen.
Dinsdagavond 2 maart om 19.30 uur vertelt Arjan van Doorn over de veranderingen in de werkplaats door elektrische en hybride voertuigen.
Deze AMT-ATC Livestream is interessant voor autotechnici, verkopers, eigenaren en managers, kortom, voor iedereen in en rond het autobedrijf.

Arjan van Doorn werkt als homologation & legal compliance officer bij SAIC Mobility Europe.
Dat bedrijf kennen we het best als het moederbedrijf van MG.
Tijdens een eerdere ATC-bijeenkomst gaf Arjan al een technische workshop over de elektrische crossover MG ZS EV.

Invloed op de praktijk
In theorie is een EV een vrij eenvoudige auto. Minder draaiende delen, minder olie en (dus) minder werk… Zou je denken. Dat is deels waar, al vragen (PH)EV’s weer om hun eigen, specifieke onderhoud.
Welke apparatuur heb je daarvoor in de werkplaats nodig en waar kun je best zonder? En hoe zit het met de veiligheid? Arjan legt het allemaal praktisch en in heldere bewoordingen uit.

Hoe verkoop je een EV?
Een onderschat onderwerp is de EV-verkoop. Waar elektrische auto’s in het begin verkocht werden aan ‘early adopters’ met heel veel kennis van zaken, ligt dat inmiddels anders.
Goede voorlichting van klanten is nu belangrijker dan ooit. Hoe verkoop je zo’n EV en moet je ‘m eigenlijk wel aan iedereen verkopen? Arjan legt het uit.

2 maart, 19.30 uur
Meld je online aan, en zet het in je agenda: dinsdagavond 2 maart, 19.30 uur.

Blijf gezond!

Bestuur ATC Twente