't Sticht 70 jaar : Dagje uit!

zaterdag, 8 september, 2018 - 09:00

Beste ATC-leden van afd. 't Sticht,

Zoals eerder aangegeven viert de ATC afdeling ´t Sticht dit jaar haar 70-jarig bestaan.
Om precies te zijn: De afdeling is opgericht op 11 maart 1948.
Tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst hebben we hierbij al even stilgestaan, maar op zaterdag 8 september as. doen we dat nog eens dunnetjes over. Deze dag zullen we een rondtoer maken in West-Friesland. We zijn te gast bij de Stoomtram Hoorn-Medemblik, waar we het seinhuis, emplacement en werkplaats kunnen bezoeken. Hierna gaan we “terug in de tijd” en rijden met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik. In Medemblik aangekomen is er gelegenheid het stadje te bezoeken, waarna we inschepen voor een boottocht naar Enkhuizen. Aan boord van het museumschip “Friesland” zal een Westfriese broodmaaltijd worden geserveerd en gedurende de dag zal het niet ontbreken aan vloeistoffen / lekkernijen voor de inwendige mens.
In Enkhuizen is er gelegenheid het Zuiderzee-museum te bezoeken.

Het vervoer in de ochtend naar Hoorn en ´s middags retour vanuit Enkhuizen, zullen we in stijl doen met het klassieke “Hondekop”- treinstel 766, dat in 1960 gebouwd is bij de toenmalige fabriek van Werkspoor in Utrecht (Zuilen).

Er zijn mogelijkheden om in te stappen op de volgende stations: Amersfoort (ca.8.15 uur), Driebergen-Zeist (ca.8.45 uur), Bunnik (ca.8.50 uur), Utrecht Centraal (ca.9.00 uur) en Breukelen (ca.9.10 uur).
Aan het einde van de dag (ca.16.30 uur) rijdt de trein weer terug naar het station waar je bent opgestapt.
In verband met het maken van reserveringen, weten we graag bijtijds het aantal deelnemers. Ook omdat het totale aantal gelimiteerd is, vragen wij, om teleurstellingen te voorkomen, uiterlijk 1 augustus as. voor dit evenement in te schrijven.
Om enigszins verzekerd te zijn van je komst, vragen wij een kleine bijdrage van € 10,- p.p. (ca 10% van de werkelijke kosten).
Na betaling is je aanmelding definitief.
Ruimschoots op tijd versturen wij een bevestiging van de reservering, met vermelding van alle relevante gegevens, zoals dagindeling met tijdstippen, perronnummers enz.

Met vriendelijke groet,
Bestuur ATC afdeling ’t Sticht