2017-01-24 Kenbri

Verslag van:
Kenbri Fire Fighting. Datum: 24-01-2017. Lokatie: Numansdorp

Verzorgd door: Mels van Zanten, Marleen Braam en collega’s

Onze PR Manager Bas Boudewijns heeft deze bijzondere avond voor ons mogelijk gemaakt.

De ongeveer 65 leden van de ATC Rotterdam hadden de lokatie in Numansdorp allemaal ruim op tijd gevonden.
Na een welkom in het prachtige en omvangrijke gebouw heeft Mels de leden middels een Power Point het complete verhaal van Kenbri Fire Fighting gepresenteerd.

Het bedrijf heeft 120 vaste medewerkers en er zijn altijd vele medewerkers van andere specialisten op het bedrijf werkzaam.
Er worden altijd veel medewerkers gevraagd die op een gedegen gespecialiseerde opleiding vanuit Kenbri kunnen rekenen
Zoals de naam doet vermoeden kan Kenbri Fire Fighting alles verzorgen/leveren (behalve blussen!) om te zorgen dat het goed komt als de brand (=vuur waar het niet hoort) er eenmaal is.

Het bedrijf is in 1983 in Stellendam onstaan en leverde daar voornamelijk pompen en afsluiters van Kennedy en Brighton voor de olie-industrie.
In 1998 overgenomen en in 2015 naar NMD en Den helder verhuisd.
2016 is Emoss uit Oosterhout, producent van elektrische vrachtauto’s, overgenomen omdat Kenbri veel toekomst ziet in het uitvoeren van electrisch rijden i.v.m. de geweldige acceleratie van deze voertuigen.
In 2017 is begonnen met het in serie inrichten van brandweervoertuigen.
De klanten zijn de diverse veiligheidsregio’s, luchthavens, de luchtmacht en de industrie.
Bij Kenbri kunt u terecht voor aankoop, service en verhuur van vaste installaties, voertuigen, losse mobiele pompen, enz.
Dit gebeurd “costumized” d.w.z. aanpassen van bestaande ontwerpen maar ook als “Costum Build” en dan wordt er gebouwd vanaf het kale chassis (veel Scania en Mercedes).

Een aantal van deze Costum Build voertuigen kwamen op het beeldscherm met daarbij de wensenlijst van de klant.
Wat te denken van een blusarm die met 13bar 100mtr hoog of ver moet kunnen spuiten.
Of een hoogwerker voor de BP raffinaderij van 30 mtr hoog die 7000 ltr kan pompen en een “Big Flow” mobiele pomp die 50.000ltr/min over grote afstand op een brandende olietank kan werpen.
Ook voor defensie worden voertuigen ontwikkeld en gebouwd die worden ingezet in andere verre landen (Out Off Area). Bijzondere omstandigheden vragen om bijzondere oplossingen, denk b.v. aan rolluiken die niet vastlopen in de rails door fijn woestijnzand en eenvoudig te bedienen blusvoertuigen voor afgelegen vliegvelden en de stad Djakarta in Indonesië.

De gigantische Crash Tenders, die worden ingezet op luchthavens en vliegbassis, worden door Kenbri ontwikkeld en laat men daarna elders bouwen.
Bij de rondleiding in de productiehallen konden de leden zich verwonderen over de enorme afmetingen van deze bijzondere voertuigen.
Zeer indrukwekkend was de geweldige variatie van voertuigen van defensie en korpsen uit het hele land al dan niet voor onderhoud of nieuw af te bouwen.

De hier toegepaste en getoonde voertuigtechniek is van uitzonderlijke klasse en zorgde ervoor dat alle ATC- leden met een groot gevoel van veiligheid weer huiswaards keerden.

Foto's van deze avond klik op onderstaande link

https://goo.gl/photos/NFnLFQGcBqtyDxym9

Web site Kenbri: http://www.kenbri.com/

Web site Emoss: http://www.emoss.biz/nl/elektrische-vrachtwagen/

Met vriendelijke groet,

vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster
WWW.ATCNL.NL

Datum: 
vrijdag, 3 maart, 2017