2017-01-14 nieuwjaarsbijeenkomst

Zaterdag 14 januari 2017; nieuwjaarsbijeenkomst

Als voorzitter is het mij een jaarlijks terugkerend genoegen om deze uitnodiging te schrijven maar ik besef dan tevens dat er weer een jaar voorbij is gevlogen. Het is alsof we de deur van de Koningshoeve net achter ons hebben dichtgetrokken.
Ik hoop van harte dat er weer veel leden, en hun partners, gebruik van zullen gaan maken om deze nieuwjaarsbijeenkomst tot een leuk en gezellig feest te maken.
Zoals elk jaar hebben we weer iemand bereid gevonden om voor ons iets interessants te laten zien of horen. Dit jaar gaat het over de luchtvaart geschiedenis van de Rotterdamse Waalhaven.
De man die hier alles over kan vertellen is dhr. Frans Gordijn. Hij zal dit doen in twee sessies met behulp van beeldmateriaal over onder andere de vliegtuigfabriek van Koolhoven.
Voor de oorlog was de naam Waalhaven verbonden aan de eerste commerciƫle luchthaven van Nederland. Hier was ook de vliegtuigfabriek Koolhaven gevestigd. Frits Koolhoven geboren in 1886 en overleden in 1946 als gevolg van een beroerte. Koolhoven was sterk verbonden met het dorp Rhoon. Van vliegveld Waalhaven vertrok met de opening op 26 juli 1920 de eerste commerciƫle vlucht. (luchtpost naar Londen) Schiphol was toen nog een militairvliegveld.
De fabriek Koolhoven heeft heel scala aan modellen gebouwd, helaas kwam er ook een einde de fabriek Koolhoven en het vliegveld, op 10 mei 1940 vonden onze oosterburen het nodig aan landje pik te doen en hebben ze maar even plat gebombardeerd.
Het zal weer een interessante middag worden waarin de jubilarissen niet vergeten zullen worden.
Uiteraard wordt er tijdens de verhalen die verteld worden hapjes en drankjes geserveerd zodat we niet op een droogje komen te zitten.

Om te voorkomen dat u met een lege maag de weg op moet is er net zoals bij vorige nieuwjaarsbijeenkomsten de wel bekende erwtensoep.

Als u van plan bent om te komen laat het dan voor 8 januari weten, het liefst via e-mail [email protected] of [email protected] . Per telefoon 06-10402059 tnv Gerrit Konijnendijk. Dit ter voorkoming van een te kort aan gebak of soep.
Het bestuur ziet uit naar uw komst.

Datum; zaterdag 14 januari 2017
Inloop; 13.15 uur
Aanvang; 14.00 uur
Einde; 18.00 uur
Locatie; restaurant De Koningshoeve
Adres; Botweg 1 b
3286 LB Klaaswaal (Westmaas )

Foto's van deze middag klik op onder vermelde link

https://goo.gl/photos/LVzYp6JnyKQr2o8f7

Met vriendelijke groet,

vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster
WWW.ATCNL.NL

Datum: 
woensdag, 18 januari, 2017