2016-08-10 toerrit land van Altena

Betreft: tourrit:

Een evenement is in veel gevallen afhankelijk van het weer, het weer was ons deze zaterdag 8 oktober 2016 gunstig gezind. Deze tourrit voor vele in een minder bekent gebied van Nederland, het Land van Heusden en Altena.
We werden hartelijk ontvangen in het Kevermuseum De Wolfsburcht in Wijk en Aalburg met verse koffie en gebak. Onze voorzitter heette iedereen van harte welkom. Het museum herbergt een leuke collectie luchtgekoelde Volkswagens. Ook de cadeaushop, leeshoek en filmzaal ontbraken niet. Tevens een uitgebreid magazijn met uiteraard VW-onderdelen.

Na de koffie en het bezichtigen van het museum en het uitdelen van de routebeschrijving, naar buiten waar de verschillende modellen van de deelnemers werden besproken. En die mochten gezien worden, het leek erop dat iedereen extra zijn best had gedaan om de mooiste te zijn zoals de Kever met bril van Johan Verveer.

De rit was zeer de moeite waard, een prachtige omgeving waar het lijkt of de tijd hier even heeft stil gestaan.
Met het historische stadje Woudrichem en de dorpen in de omgeving. Het is zeker de moeite waard om later hier nog eens terug te gaan en er wat meer tijd aan besteden.

Rond lunchtijd druppelde de deelnemers één voor één binnen, alle voertuigen werden geparkeerd op een speciaal aangewezen parkeerterrein van het Klompen museum. We werden ook hier hartelijk ontvangen door de familie den Dekker, met een voortreffelijk verzorgde lunch.
Na de lunch werd door Peter den Dekker eens netjes uitleg gegeven hoe een klomp gemaakt wordt. Hij doet dat op zeer humoristisch wijze met de nodige grappen en grollen. Na de theoretische uitleg werd ook een klomp gemaakt met machines van 100 jaar oud. Maar deze werkten nog voortreffelijk. Peter heeft ook een speciale act, het vogeltje. Hij bouwde er een heel verhaal om heen om toch maar een van de dames zover te krijgen dat ze zijn vogeltje wilden zien en jawel, Erica wilde het wel zien en wij waren vol verwachting wat er zou komen, maar Peter pakte een klomp gemaakt als vogelhuisje met een klein vogeltje erop! Dat is zijn vogeltje.

Als afsluiting was er voor de geïnteresseerde deelnemers mogelijk om Biesheuvel Autosport te bezoeken in het plaatsje Nieuwen Dijk. Gerrit heeft hier de rondleiding gedaan met tekst en uitleg.

Tot slot willen we iedereen bedanken voor de geslaagde Atc tourrit 2016

Foto's van deze toerrit klik op onderstaande link:

https://goo.gl/photos/rQsdPV9XufFQkLFz9

Met vriendelijke groet
Bas Boudewijns
P.R. Functionaris
WWW.ATCNL.NL

Datum: 
zondag, 13 november, 2016