2015-12-17 TURBO DIRECT

Verslag van: presentatie TURBO DIRECT

Verzorgd door: Erwin Visser en Frans Wiegmans
Datum: 17-12-2015
Lokatie: Albeda College Rtd

Turbo Direct werd opgestart in 2009 door eigenaren Frans Wiegmans en Erwin Visser, beide vanaf 1986 werkzaam in de wereld van turbo’s.
Turbo Direct verkoopt turbo’s aan diverse afnemers in binnen- en buitenland.

Erwin en Frans zijn het bedrijf in 2009 gestart toen hun toenmalige werkgever het besluit nam om turbo’s via een webshop te gaan verkopen.

Persoonlijk contact is één van de speerpunten bij Turbo Direct. Alleen hierdoor is het mogelijk te achterhalen waarom een turbo defect is geraakt om verdere turboproblemen te voorkomen. Daarnaast kan Turbo Direct uiteraard snel en tegen een scherpe prijs de juiste turbo leveren.

Erwin en Frans informeerden de ongeveer 50 aanwezige ATC- leden over de werking, de onderdelen, de verschillende toepassingen, afmetingen en uiteraard ook de oorzaak van heel veel schades aan de turbo’s.

De bassiswerking van de tubo is niet erg ingewikkeld maar de werkomstandigheden zijn van een buitengewone aard.
Een slordige 120.000 omwentelingen per minuut van de rotoras bij een temperatuur van minimaal 600⁰ celcius zijn indrukwekende getallen.
Het smeersysteem van zo’n uitlaatgas gedreven luchtcompressor is dan ook een kleine petrochemische fabriek.
Onder druk gebrachte inlaatlucht en uitlaatgas zorgd dat de olie in het zeer hete turbohuis blijft en samen met de retourolie naar het carter terugstroomt.

Goed onderhoud mbt motorolie, branstofsysteem, carterventilatie en emissie-systeem (roetfilter/tegendruk/EGR) garandeerd een lang turboleven.

Diverse systemen zijn deze avond ter sprake geweest, wat te denken van “Variabele Nozzle Telematrie” , “Twin- en TriTurbo”, “Twin Scroll”, etc.
Stuk voor stuk ontwikkelingen om het maximale rendament te halen uit de moderne verbrandingsmotoren.

Wederom een zeer leerzame avond, de aanwezigen gingen naar huis met een fors toegenomen respect voor deze hoogwaardige maar kwetsbare techniek!

20-12-2015 John van der Lans

Foto's van deze lezing KLIK op onderstaande link
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20151217TurboDirect?a...

Met vriendelijke groet,

vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

    Datum: 
    zondag, 7 februari, 2016