2015-05-12 Bezoek Teus Vlot

Dinsdagmiddag 12 mei; Bezoek Teus Vlot motoren en services voor binnenschepen en drijvende baggerwerktuigen.

Vandaag krijgen we de kans om een bijzonder bedrijf te bezoeken.
In 1992 zette oprichter en eigenaar Teus Vlot de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Met een grote kennis van dieseltechniek en de nodige jaren ervaring op dit gebied als waardevolle bagage. In zijn eentje en gewoon onder zijn eigen naam. Deze naam is ongewijzigd, maar inmiddels telt Teus Vlot Diesel & Marine een verscheidenheid aan gespecialiseerde bedrijven die met elkaar een breed pakket diensten en producten bieden aan klanten uit onder meer de wereld van binnenvaart, dredging en kustvaart.
Teus Vlot levert repareert, reviseert en onderhoud allerlei merken diesel scheepsmotoren, waaronder Cummins, Scania en Sisu Diesel.
Ook voor uw (scheeps)onderdelen kunt u bij Teus Vlot Diesel & Marine terecht. Voor de buitenlandse handel heeft Teus Vlot de handelstak Cornerpoint BV. Cornerpoint levert nieuwe en gebruikte (scheeps)onderdelen voor motoren van 20 tot 20.000 pk, maar ook alle overige componenten en onderdelen voor de machinekamer, eventueel uit voorraad. In feite kan dit bedrijf alles leveren wat u op technisch gebied nodig heeft. De door u bestelde goederen worden uiteraard geleverd op het door u gewenste tijdstip en op de door u gewenste plaats, waar ook ter wereld.
Elektrotechnische installaties en elektronica vormen een integraal en essentieel deel van (zeegaande)schepen, baggermaterieel, industrie en rollend materieel (bijv. container handling machines). Deze zaken moeten onberispelijk functioneren en de beschikbaarheid van het materiaal garanderen d.m.v. de juiste bewaking en alarmeringen. Teus Vlot Elektrotechniek BV is al jaren specialist op dit specifieke en vaak, voor velen, complexe terrein.

De ontvangst door Coralinde Jongeneel van PR en directeur Wout van Wijnen is in de mooie kantine die gebouwd is als een oud schip.
In de kantine zullen we wat van de geschiedenis horen en ook worden wat films getoond over de werkzaamheden die bij Teus Vlot worden gedaan van het tekenen en ontwerpen tot het produceren toe.
Hierna volgt een rondleiding door het gehele bedrijf.

Dit is één van de voordelen van het lid zijn van de ATC, je komt op plaatsen waar je normaal niet zo gemakkelijk binnen komt.

Foto`s van deze excursie op onderstaande LINK;
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20150512BezoekTeusVlo...

Met vriendelijke groet,

vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

Datum: 
vrijdag, 15 mei, 2015