2015-03-25 Verslag van de GKN-presentatie bij APS.

Verslag van de GKN-presentatie bij APS in de Gaagstraat Rotterdam.
Datum 25-03-2015 door Rob Lantinga en Wim van de Oever van GKN.

Vestigingsmanager Erik Buitenkamp van APS heeft voor deze avond een gedeelte van deze prachtige winkel gereed gemaakt om in de juiste setting heel veel (zo niet alles) te laten zien wat er zoal in de werkplaatsen wordt weggesleuteld.
GKN Land Systems bestaat uit de kernafdelingen Power Management en High Performance Structures en wordt ondersteund door een uitgebreide Powertrain Systems & Services-afdeling. In deze bedrijfstakken is GKN voor een hele reeks aspecten marktleider, vooral voor onderdelen en systemen voor landbouwtechniek, constructie en mijnbouwvoertuigen. Met de volgende generatie technologieƫn die GKN heeft ontwikkeld, creƫren we groeimogelijkheden op het gebied van defensie, hogesnelheidstreinen en windenergie.
GKN Powertrain Systems & Services vormt een van de drie pijlers van GKN Land Systems en is een geprivilegieerde partner voor onderdelen en systemen voor aandrijftechniek, voor reparaties en onderhoud en voor de ontwikkeling en productie van speciale aandrijfoplossingen. Deze tak van GKN levert de techniek die wordt toegepast in landbouw, bouw, personenauto's en bedrijfswagens, industrie, leger, marine en alternatieve energie.
Rob Lantinga en Wim van de Oever hebben deze avond uitgebreid laten zien wat er voor specifieke misverstanden er bestaan bij het niet of niet juist functioneren van nieuw aangeschafte onderdelen.
Een uitgebreid scala van deze onderdelen was op een paar grote tafels in de ruimte uitgestald.
Bij alle onderdelen, niet een uitgezonderd, was een opmerkelijk verhaal beschikbaar over montagefouten en/of modificaties.
Daarnaast lieten de heren op een videoscherm zeer veel situaties de revue passeren.
Denk hierbij aan nieuwe electronikadelen welke, eenmaal aangesloten op een circuit waar storingen en/of sluiting nog aanwezig was, zwaar beschadigd meerdere malen onterecht voor garantie werden aangeboden.
Eerst analyseren waarom een onderdeel defect is geraakt is ook deze avond weer vaak als advies uitgesproken. Meten is weten! Gissen is missen!

Een gezellige maar vooral leerzame (praktijk)avond waar de ATC Rotterdam trots op mag zijn.

Foto's van deze lezing klik op onderstaande link:

https://picasaweb.google.com/113404478521776313638/20150325GKNPresentati...

Met vriendelijke groet,

vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

    Datum: 
    donderdag, 30 april, 2015