2014-11-20 Verslag van de Mazda Skyactive-presentatie bij ATG Dordrecht

De avond werd verzorgd door de Mazda-trainers Bart Cieremans en Erik van Liemt
Samen met de afdeling West Brabant werden de ATC- leden in een Two Men Show op de hoogte gebracht van het ontstaan van Mazda en vooral de filosofie van Mazda “Devy Convention” oftewel kijk altijd of het anders én beter kan. ( nl.mazda.be/mazda-stories/ )
In het verleden b.v. al te zien in het massaal produceren van de rotatie-motor (binnenkort op waterstof?) en het ontwikkelen van de al jaren inmens populaire MX5 roadster.

De Skyactive Technology komt voort uit deze filosofie en heeft het mogelijk gemaakt om een zuinige auto te ontwikkelen die ook nog eens uitstekend presteert en er prima uitziet.
De motoren zijn zonder ingewikkelde emissie-systemen en zonder te downsizen prima in staat de emmisie-eisen van vandaag te halen.

In 2 groepen opgesplitst werden we op de hoogte gebracht van de gedachte en de uitvoering van de Skyactive Techniek waar de Mazda-filosofie in grote mate tot uiting komt.
Wat te denken van een lage compressie bij een dieselmotor en een hoge compressie bij een benzine-motor, electrische nokkenasverstelling, split-injection, bougies als ionisatie-sensoren, etc.
Of het opwekken van stroom bij afremmen wat weer supersnel kan worden opgeslagen in een speciaal ontworpen condensator om daarna lang te kunnen verdelen over de gebruikers.
Skyactive Technology komt ook terug in de body, door lichte en sterke materialen te gebruiken is er gewicht bespaard en toch een stevig geheel verkregen.
Ook de transmissie-systemen zijn opnieuw ontwikkeld en zorgen voor minder brandstofverbruik en een uitstekend rijgedrag.

Kijk op http://www.mazda.nl/mazda-spirit/skyactiv-technology/ voor een heldere uitleg in een prachtige animatie.

Een bijzondere avond voor de leden van de twee ATC-afdelingen.

ATC Brengt Techniek Tot Leven, ook deze avond!

Foto's van deze lezing klik op onderstaande link.
https://picasaweb.google.com/104501025267495048573/20141120MazdaSkyactiv...

Met vriendelijke groet,

vice-voorzitter.atc-rotterdam
Web Site beheerder
Arie Monster

Datum: 
zondag, 30 november, 2014