2019-03-19 Autonoom rijden droom of werkelijkheid?

dinsdag, 19 maart, 2019 - 20:00

Tussen zelf een auto besturen tot volledig autonoom rijden, ligt een breed scala van mogelijkheden. Inmiddels hebben autofabrikanten in die richting al veel bestudeerd, ontwikkeld en getest. Dit laatste met nogal wisselende resultaten. Bij diverse merken heeft een aantal technieken naar autonoom rijden zijn intrede gedaan en deze trend zet zich door. Zie de vele publicaties hierover.

Ook de wetgever heeft hier een stem in het kapittel. Verzekeraars zullen m.b.t. aansprakelijkheidskwesties de zaken poli technisch moeten regelen. De infrastructuur vereist eveneens de nodige ontwikkeling en aanpassing. De overheid stelt dat de ongevallenfrequentie omlaag moet. Verkeersregulering is stap 1, de bestuurder assisteren is stap 2. Om het nog ingewikkelder te maken, de bestuurder heeft uiteraard ook nog de keuze welke controlesystemen worden in- of uitgeschakeld!

Belangrijk voor het autobedrijf is de wijze van onderhoud en controle van deze auto’s, die straks in de werkplaats staan. Welke kennis is in de nabije en verre toekomst vereist, waar liggen straks uw verantwoordelijkheden en welke onderhoudsdiensten worden van het garage- en schadebedrijf verlangd? Voorkennis is voor u belangrijk.Tijdens deze avond zal Steffen Elgersma, van STEFtec Education, u meenemen naar de reeds toegepaste en te verwachten ontwikkelingen van het autonome rijden.

Wanneer: dinsdag 19 maart 2019
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Introducees van harte welkom!

Lokatie

Actief College
Koninginneweg 126
3262 JD Oud Beijerland
Nederland