Home / Nieuws

Breaking news: nieuwe locatie voor de lezingen

Met ingang van de komende lezing in oktober zullen we gebruik maken van een nieuwe, mooie locatie in Helmond.

Wij zijn welkom in zaal de Koning, gelegen aan de Mierloseweg 301, 5707 AK Helmond.

Een impressie van de zaal kun je zien op http://www.dekoninghelmond.nl/

Er is ruime parkeergelegenheid bij de locatie.

Corona treft ook de ATC

Niet te negeren: het Coronavirus waart rond over de wereld, Nederland en ook Helmond.
De lezing van maart, komende maandag, zou gegeven worden door Theo Hagelaar van Valeo.

Valeo heeft een distributiecentrum in Helmond en wereldwijd talloze fabrieken en medewerkers.
Het beleid van Valeo is dat men geen enkel risico wil lopen en dat betekent concreet dat de lezing voor maandag niet door zal gaan.

Graag hadden we het anders gezien, maar we respecteren het besluit van Valeo.
Op deze korte termijn hebben we helaas geen alternatief kunnen vinden.

LNG als alternatieve brandstof

Peter Hendrikxs heeft in een boeiende lezing over het gebruik van LNG alle aanwezige leden overtuigd van zijn visie. Met een helder en opbouwend verhaal, ondersteund met een echte grote Iveco-trekker met twee tanks, bracht Peter een leerzaam verhaal. En de quote van de avond: praten over het milieu is de makkelijkste reden om er niets aan te doen.

Iveco en ook Scania hebben inmiddels goed werkende oplossingen voor de transportvraag van vandaag en morgen.

Geslaagde excursie naar de vliegbasis Volkel

Op 3 mei heeft de afdeling een bezoek mogen brengen aan de vliegbasis Volkel. We konden van dichtbij het opstijgen en landen van de F16 bijwonen. Daarna kregen we een mooie uitleg en een mooi uitzicht in de verkeerstoren.

De afsluitende maaltijd bij Kota Radja in Gemert viel bij iedereen in de smaak.

Een prachtige dag voor de deelnemers!

2 zaken die de moeite waard zijn

In 2018 zal de vakbeurs 'Autoprof' en het kennisevenement 'AMT Live' gelijktijdig plaatsvinden in de Evenementenhal in Gorinchem. Deze nieuwe opzet zal plaatsvinden op 30, 31 januari en 1 februari. De toegang is gratis (!)

Er staat al heel veel informatie over de ca. 200 exposanten op de site: https://booking.evenementenhal.nl/nl/auto-prof-amt-live-gorinchem-2018/g...

Locatie jaarvergadering bekend!

Voor de jaarvergadering 2018 hebben we een mooie locatie gevonden: autoschade Mosman in Helmond.

Harold en Renate Mosman willen ons graag ontvangen en zorgen ervoor dat we een mooi avondvullend programma krijgen. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Voor de partners zal ook voor een inspirerend programma worden gezorgd.

Reserveer de datum in uw agenda:
maandag 29 januari 2018, vanaf 19.00u

Lezing december op locatie, niet in Mierlo!

Zoals al eerder aangekondigd zal de lezingavond van december plaatsvinden op een bijzondere locatie, namelijk de Tesla Approved Body Shop (TABS) van ABS Haans in Tilburg.

Dit moderne schadeherstelbedrijf, een van de grotere in Brabant, heeft recent zijn schadewerkplaats voor de auto’s van Tesla geheel vernieuwd en uitgebreid. ABS Haans is sinds 2013 een ‘approved’ partner voor Tesla. Wat er allemaal bij komt kijken bij het (mogen) herstellen van deze auto’s wordt door Bart Haans en zijn medewerkers uitvoerig uit de doeken gedaan.

Interesse voor Brussel op 16 december

Via dit bericht willen wij peilen of er belangstelling is voor een mooie excursie op 16 december

In de Belgische hoofdstad Brussel zijn in december twee leuke activiteiten om te bezoeken.

Het betreft hier o.a. een grote tentoonstelling van meer dan 300 ‘American dream cars’, een overzicht van auto’s en motoren uit de Gouden jaren ’50 en ’60.
Een voorproefje van wat er te zien zal zijn vindt op deze link van het museum.

Eerste foto van de groepsreis

ATC Oost-Brabant heeft met 50 leden en hun partners een fantastische reis naar Krakau gehad. We hebben vel gezien en ervaren. Bezocht werden o.a. de Hyundai-fabriek en Radegast brouwerij in Novosivich, de stad Krakau, het Schindler museum, Zoutmijnen en Auswitsch-Birkenau. De afsluiting was met een lekker diner in Nederland.

Eerste consumptie gratis? dan de intekenlijst gebruiken!

op verzoek van onze lezinggevers gaan we bijhouden wie er present is op een lezing avond. Dit doen we door het bijhouden van een intekenlijst. Het verzoek is om bij binnenkomst de lijst te tekenen. Als 'tegenprestatie' ontvangt u de eerste consumptie van de club! Ook een gast of introducé die u meebrengt, krijgt de eerste koffie gratis.

Geslaagde workshop tijdens de jaarvergadering

Op 30 januari was er voor de partners van onze leden een mooie workshop onder de titel: Hou je mond Harmonica'.
Onder leiding van Marco Boeren leerden de partners (dames) een aardig deuntje op de mondharmonica, die ze daarna ook mee mochten nemen.
Het was een super geslaagd evenement. De foto laat het zien.

AMT REPARATIEWIJZER

Speciaal voor ATC leden - garagehouders (en andere geïnteresseerden)

Momenteel heb je via ATC een basisabonnement op AMT.
Als lid van ATC biedt AMT je extra voordeel: je kunt nu heel voordelig je basis abonnement AMT uitbreiden met AMT Reparatiewijzer. Met AMT Reparatiewijzer heb je toegang tot de online database waar je meer dan 13.000 oplossingen van autotechnische storingen vindt. Je bespaart jezelf tijd en energie met het zoeken naar de juiste oplossing!

Meer informatie en aanmelden hier: http://abonneren.amt.nl/atc/

Bijzondere gasten: De mannen van de ANWB Wegenwacht

Op maandag 15 februari hebben de mannen van de ANWB Wegenwacht groots uitgepakt. Ons lid Jean Mari van de Wiel had zijn best gedaan, zo dat er vier collega's aanwezig waren om het nodige te vertellen over hun werk.Er warenook vier voertuigen aanwezig, die door de aanwezigen uitvoerig werden bekeken. Vooral het in- en uitklappen van de dolly voor het transport van gestrande voertuigen vanuit een VW T5 had veel belangstelling. Ook konden we via het scherm nog meekijken met de actuele situatie van de alarmcentrale.

Kortom: een zeer geslaagde avond.

ACTronics, passie voor electronica a.s. maandag te gast in Mierlo

ACTronics, een bedrijf waar 76 werknemers jaarlijks ca. 70.000 electronische componenten reviseren is te gast op maandag 8 december.
Leon Kleine Staarman, directeur, komt ons volledig informeren wat de filosofie is, de werkwijze en wat zij voor u en uw klant kan betekenen.

De datum voor de buitenlandse reis is ook al bekend: dit wordt 16 t/m 20 september. Op de jaarvergadering wordt het programma gepresenteerd.

Maandag 13 oktober: Diagnose in de praktijk bij ATC Oost-Brabant

De dagelijkse praktijk in de werkplaats wordt steeds meer beheerst door de electronica in en rond de auto, vrachtauto of landbouwmaterieel. Reden voor ons om een aantal ervaren specialisten uit de regio uit te nodigen om een avond in te vullen over diagnose stellen en de dagelijkse praktijk.

ITAS / Gerard van den Broek

Onlangs heeft ITAS Systems B.V. (één van de projectpartners van Het Nieuwe Rijden) een filmploeg van RTL Z mogen ontvangen op kantoor van Het Nieuwe Rijden in Amsterdam ZuidOost.
In het kader van een nieuw format ‘Zó kan het ook’ verdiept de nieuwszender zich in duurzaam ondernemen en duurzame mobiliteit.
Rond de special met als thema Mobiliteit is op initiatief van ITAS Systems in samenwerking met Het Nieuwe Rijden een reportage gemaakt over het gebruik en voordelen van tachografen in vrachtwagens.

Lezing over aircosystemen

De laatste lezing van dit jaar werd verzorgd door Peter Passier van de firma Cooldrive. Peter heeft de aanwezige leden helemaal bijgepraat over de werking van een aircosysteem en de ontwikkelingen in de nabije toekomst. Verder had Peter voor de aanwezigen een mooie storingsmatrix gemaakt.

Voor een volle zaal werd ook een blik gegeven in de toekomst, waarbij het gas CO2 mogelijk als vulmiddel gebruikt zal gaan worden.

De website van Cooldrive vindt u hier