Home / Nieuws

terugkijk-link livestreams

Niet altijd kun je aanwezig zijn op het tijdstip van de livestream. Of je hebt jezelf wel opgegeven, maar lukt het toch niet om er tijdig bij te zijn en in te loggen.
Dan is het toch nog steeds mogelijk om de livestream als youtube video te bekijken.

Iedereen die zich opgegeven heeft, krijgt sowieso via de mail de terugkijk-link in de mailbox, een dag na de livestream.

Wij zetten daarnaast ook een verslag over deze livestream lezing op onze foto en archiefpagina, waar van elke lezing van onze afdeling een fotoserie of verslag te vinden is.

ATC / AMT Livestream / Lezing op 28 april tijd 19.30 uur

Uitnodiging voor het bijwonen van een ATC/AMT livestream lezing op PC / laptop/ tablet

ATC / AMT Livestream / Lezing op 28 april tijd 19.30 uur

Beste ATC leden,

Vanwege de Corona-maatregelen zijn geen lijfelijke lezingen mogelijk en hebben ATC en AMT samen
gezocht naar een alternatieve manier om informatie te verstrekken. Dat hebben we gevonden in het opzetten van een livestream, die iedereen op zijn computer, laptop of tablet kan volgen!

Corona zorgt voor lege agenda's

Helaas leiden de Corona maatregelen ertoe dat we geen lezingen meer kunnen organiseren in april en mei

In juni hebben we al wel een bedrijfsbezoek gepland in Ruurlo, we informeren u hierover eind mei of dit door kan gaan.

Wees zuinig op uw gezondheid en volg de informatie van de overheid op, we zien u immers graag allen weer terug in juni!

ALV wordt steeds beter bezocht!

U kent dat wel, dé algemene vergadering van een vereniging waar iedereen zijn zegje kan en mag doen en dan komen er maar een beperkt aantal leden opdagen...

Zo was het jaren geleden ook wel een beetje bij onze afdeling, maar sinds een jaar of 5 is er een kentering gaande. We maken er een leuke avond van door het nuttige (de vergadering) te combineren met het aangename ( lekker eten en een artiest) Dat werkt!

26 maart: LNG als Brandstof - MEGA Lezing!

Kansen voor zwaar wegvervoer, techniek en infrastructuur

In samenwerking met de stichting New Energy Coalition https://newenergycoalition.org/ organiseren
de ATC-afdelingen Arnhem-Nijmegen, Deventer-Zutphen, ’t Sticht en Apeldoorn een mega-lezing over
vloeibaar aardgas (Liquid Natural Gas [LNG]) als brandstof voor het zware wegvervoer.

Programma van deze mega-lezing:

Actie aanbieding ATC lidmaatschap!

Tot en met 31 december kunt u een opgave doen om lid worden voor het jaar 2019 voor ongeveer de helft van het normale tarief !

Aanmelden kan dus t/m 31 december 2018.
Tarief is € 91,00 voor het gehele jaar 2019 , daarna bent u regulier lid tegen het dan geldende lidtarief.

Let op: Voorwaarde is wel dat de opgegeven persoon de laatste 5 jaar geen ATC lid is geweest. Alleen dan geldt deze aanbieding!

Vliegtuigen ? 12 juni Teuge

Op 12 juni zijn we met ATC afdeling deventer Zutphen te gast bij Aircraft Maintenance Netherlands op vliegveld Teuge.
We krijgen hier een presentatie over reparatie / onderhoud van diverse vliegtuigen en helikopters, door leden van het AMN team.

We zien technieken die we nog niet eerder hebben gezien en snappen na deze lezing ook waarom al die voorschriften er zijn en ook allemaal worden opgevolgd...

Belangstelling voor techniek en bedrijfsbezoeken?

Lid zijn van de ATC is iets wat niet alleen je kennis verruimd, maar door de bezoeken aan de lezingen en de bedrijfsbezoeken, verruim je de blik op de maatschappij en leer je mensen kennen die je mogelijk ook zakelijk eens kunt benaderen.

Maak gebruik van de mogelijkheden die je als lid hebt doordat je ook een speciale toegang hebt op de AMT artikelen en natuurlijk is het blad AMT inbegrepen in het lidmaatschap, zodat je ook nog aan de tafel kunt bladeren door de artikelen die je belangstelling hebben.

Diagnose common rail systemen niet makkelijk?

In de huidige common rail systemen wordt steeds meer elektronica gebruikt en daardoor lijkt het alsof de diagnose moeilijker wordt. Maar is dat ook zo?
Of heb je juist mogelijkheden die je met een mechanisch systeem niet had...

Juist voor de "mechanische" monteur is het belangrijk om te achterhalen waar de elektronica extra waarde geeft aan het proces dat gestuurd moet worden, bijblijven is niet iets dat je zelf kunt bepalen, het moet gewoon om "bij" te kunnen blijven.

grote MEGA lezing over Hybride en EV

Zet in de agenda! 9 mei Aventus Automotive - Apeldoorn!

Bijna ieder zichzelf respecterend automerk heeft wel één of meerdere typen hybride voertuigen en / of volledig elektrische voertuigen in haar programma. De belangstelling in de markt neemt hiervoor alleen maar toe en de kans dat Hybride en EV voertuigen de werkplaats binnenkomen is inmiddels zeer groot geworden.

Maar, dan moet je wel het één en ander hiervan weten natuurlijk…. Wat heb ik nodig en vooral, wat moet ik weten!

Heerlijk genieten van "oude techniek"

Wie heeft er nu geen zwak voor een hakke-puf-hakke-puf motorfiets ala de echte Harley's en Indians.

In gedachten tuf je door de omgeving, wie doet je wat.... Op 14 maart zijn we in het American Motorcycle Museum in Raalte en worden we rondgeleid door een aantal gidsen. Die natuurlijk alle verhalen weten van alle tentoongestelde fietsen...

Bestuursleden gevraagd die de mouwen willen opstropen!

Van onze ATC afdeling Deventer-Zutphen, zijn van ons bestuur maar liefst 3 leden van de 6 aftredend en is alleen Attie Brinks herkiesbaar.

Frank de Boer (ledenbeheer) en Jur Ooijman (PR en website beheer) zijn aftredend en nu niet herkiesbaar vanwege drukte in de eigen werksfeer.

Heb je van jezelf het idee dat je graag met PC's werkt en het aandurft om een webpagina te vullen voor onze afdeling?

Nieuwjaarswensen!

2016 is voorbijgevlogen.

Voordat je het weet ben je na de kerst alweer aan de oliebollen , dan het vuurwerk en nu alweer in 2017....

Ook voor 2017 hebben we als ATC afdeling Deventer-Zutphen weer vele leuke en leerzame avonden in de planning.
We weten nog niet zeker of het allemaal gaat lukken, maar we doen ons best.

Maar ...we kunnen best wat hulp hierbij gebruiken! Heeft u een leuk idee voor een lezing of bedrijfsbezoek?

Laat het ons dan weten en mail naar [email protected]

We gaan er weer tegenaan! Het lezingseizoen start weer.

ATC afdeling Deventer Zutphen heeft weer veel leuke lezingen in petto, te beginnen op 13 september bij ALMAT in Laren lees hier meer over 13 sept

Hier praten we niet alleen over transportmiddelen(ALMAT), maar gaan we het ook hebben over GPS tracking én over hoe dit samen gaat met de trekker trek kampioen Blue Thunder!

Sturen met bulkwagens

Op 14 juni krijgen de leden va de ATC afdeling Deventer Zutphen uitleg over de opbouw van bulkwagens , de laad en los miogelijkheden , de pompen die erbij horen, maar ook de besturing. Deze kolossen rijden immers vaak ook op kleinere B wegen naar de boerderijen en dan is goed kunnen manoeuvreren zowel vooruit alsook achteruit rijdend een absolute must!

Meer weten over de toegepaste technieken? kijk dan naar onze uitnodiging op de agenda pagina

Olie afnemen net als bloed en dan .... ja hoor de analyse!! Net als bij de arts....

Het klinkt te simpel om waar te zijn... Olie afnemen van een motor (slechts 1 druppel) en dit analyseren met een -op het oog- eenvoudig systeem

Toch doen ziekenhuizen dit ook bij ons mensen en dat vertrouwen we blijkbaar wel...
Op 10 mei gaan de heren van Motorcheckup de uitdaging aan om ATC afdeling Deventer-Zwolle te overtuigen dat dit ook met olie zo kan!

klik hier voor meer info

Racen met classic motoren: een fantastische hobby

Op vrijdag 11 maart wordt door het raceduo Hendrik Jonker en sidecarcoureur Kim Dossche ( alias O'Kiki Roarr) van het Classic Sidecar Racing Team een avond gegeven waar niet alleen het racen wordt uitgelegd en getoond, maar zal ook de dikke Guzzi te aanschouwen en (hopen we) ook te beluisteren zijn.

ATC - Deventer Zutphen : Ton Toebes gaat de voorzittershamer overdragen

Na vele hardwerkende jaren als bestuurslid en later als voorzitter, geeft Ton Toebes de voorzittershamer op 9 februari over aan Bert Jimmink.

Ton heeft onze afdeling in tegenstelling tot de landelijke trend weer laten bloeien en groeien! Een prestatie van formaat.
Hoe hij de bestuursleden steeds wist te kietelen met zijn Winterswijkse humor (en taal) was / is wonderbaarlijk. Onder zijn leiding is veel gedaan en opgepakt en staan we gelukkig waar we nu staan. Een stabiele afdeling, met leuke en leerzame activiteiten.

workshop moderne stuursystemen izm SPIDAN GNK / Staadegaard

12 januari gaat de ATC Deventer Zutphen het nuttige met het aangename combineren.

Onze lezinggevers van GNK en Staadegaard combineren de lezing met een workshop waarbij de aanwezigen ook een certificaat krijgen uitgereikt.

Een officiële kennisuitwisseling dus!

Bent u techneut en vol met vragen over onderstel-zaken en met name stuurinrichtingen ??

Revideren van oudere motoren is pas echt specialistenwerk!

Te vaak wordt gedacht dat het revideren van oude motoren eenvoudig is, immers eenvoudige "oude " techniek. Niets is minder waar en zeker niet als je ook authentiek wilt reviseren. Dat wil zeggen echt proberen met originele delen of zo dicht mogelijk bij het origineel het geheel op te bouwen.

Traktoren met high tech apparatuur en navigatie!

September bekent weer veel activiteit op het boerenland. Veel mensen beseffen niet hoeveel techniek vandaag de dag komt kijken bij een simpel lijkend groot veld met mais... of aardappels

Bekijk deze video met het laatste nieuws van high tech tractoren. Maar wil je weten hoe het werkt? Ga dan naar onze agenda pagina en plan 13 oktober in Laren! Dan hoort u alles over deze high tech wonderen op grote wlelen.

lezing start met o.a Motorfiets taxaties

Ons lezing seizoen is weer geopend en we trappen af in ons eigen lezing honk te Laren.

Soms zie je heel bijzondere specials. ( motorfietsen of auto's). Voertuigen waar de eigenaar menig uurtje en zakcentje heeft ingestoken.
Wat is dit nu waard en hoe is dit te verzekeren?

Kom op 15 september naar ons vaste honk in Laren ( Restaurant 't Langenbaergh aan de Deventerweg nr. 1) Lees meer op onze agenda pagina!

ZAPO TEAM toont geheimen!

Snel zijn met je PowerTractor in de trekkertrek-wereld betekent dat je de zaakjes beter voor elkaar hebt dan de concurrent en niet komt te zitten met een opgeblazen motor...

Op 12 mei krijgen de leden van ATC Deventer Zutphen de kans om meer dan alleen de buienkant te zien... (zie agenda)

Nieuwe vlaggen voor ATC Deventer Zutphen

Onlangs heeft onze afdeling een aantal beachvlaggen van 3,30 hoog bestelt, om bij bedrijfsbezoeken duidelijk te laten zien wie op bezoek is en een herkenbaar punt te zijn voor de bezoekers. Dat is met verve geslaagd! Zie de foto van het bezoek bij Zomer in Holten.

En ook bij de lezing over de elektrische VOLVO 245 kunt u deze vlaggen bewonderen op 14 april, lees hier meer over deze VOLVO 245

Vrachtauto's van 1950 tot en met de techniek van EURO 6 !

Dirk Rijper is 36 jaar werkzaam geweest in de VOLVO-verkoop-organisatie en heeft een indrukwekkende verzameling fotomateriaal van allerlei vrachtwagens , cabines, motoren enz. aangelegd. Hij kan enthousiast vertellen over de ontwikkeling die de vrachtauto sinds 1950 heeft doorgemaakt.

Digitale BMW motortechniek, zijspannen en bijna F1 karts!! Smullen voor techneuten!

14 oktober 2014 – MotoPort, EZS en [email protected] !

De 14e gaan we op locatiebezoek en laten de technicus onder ons van voor tot achter genieten! De 3 bedrijven zitten bij elkaar, te weten MotoPort Engbers , de BMW specialist uit de regio die iedereen wel kent. Minder bekend wellicht is EZS sidecar, waar zijspancombinaties worden bedacht en gerepareerd en [email protected], waar echte wedstrijdkarts wordt gemaakt en aangepast met bijna formule 1 techniek. En dat allemaal in Zelhem!

Alles willen weten over vliegtuigen en hun uitrusting, V1 's en afweergeschut?

Ga dan op maandag 16 juni ( per abuis in AMT genoemd op 17 juni) naar de excursie die ATC afdeling Deventer Zutphen heeft geregeld in het Museum van Vliegveld Deelen.

Gesticht in 2013 en enorm uitgebreid in de oorlog tot een reusachtig vliegveld (4000 hectare) en nu in gebruik als oefenlocatie voor de luchtmobiele brigade.

Daar wil je toch bij zijn?

lees meer