Verslag megalezing 26 maart 2019 LNG ALS ALTERNATIEVE BRANDSTOF

Kansen voor zwaar wegvervoer, techniek en infrastructuur

In samenwerking met de stichting New Energy Coalition https://newenergycoalition.org/ hebben de ATC-afdelingen Arnhem-Nijmegen, Deventer-Zutphen, ’t Sticht en Apeldoorn een mega-lezing over vloeibaar aardgas (Liquid Natural Gas [LNG]) als brandstof voor het zware wegvervoer georganiseerd.

In de Duits-Nederlandse grensregio is onder de leiding van New Energy Coalition een grensoverschrijdend Interreg A project opgestart met de naam ‘LNG Pilots`. LNG PILOTS staat voor ‘Liquefied Natural Gas: Project voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de transport en industriële sectoren.’ In dit Duits-Nederlandse project werkt een consortium van 39 partijen (hogescholen, cluster, bedrijven) uit Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Nederland aan de ontwikkeling van een LNG tankinfrastructuur voor het goederenverkeer.

Dit project heeft ten doel, de schadelijke invloed van fijnstof, zwavel (S), stikstofoxide (NOx) en kooldioxide (CO2) op gezondheid en milieu te verminderen. Een belangrijk aspect daarbij is de technische ontwikkeling op het gebied van tankstations en tanksopslag. Zie voor meer informatie: https://lngpilots.eu en https://www.deutschland-nederland.eu/nl/

Dit belangrijke thema en technische innovatieve ontwikkelingen krijgt de volle aandacht binnen de mega-lezing. Deze lezing past in een serie van verschillende workshops die in de loop van 2019 vanuit het project georganiseerd worden (april - Bremen, mei - Düsseldorf, juni - HAN te Arnhem).
In deze mega-lezing zijn aan het woord gekomen:

Ingrid Klinge LLM, sr. Project manager European Projects bij New Energy Coalition
Jan Jaap Koppert, CEO Kryolite, (innovatieve tankontwikkeling)
Henk Hofman, CEO ROTEC, (tankrobots voor cryogene stoffen)
Peter Mesman, HAN Automotive (dual fuel motoren)
Theo Heinink, provincie Gelderland, projectleider logistiek & goederenvervoer
Pier Tiedema, POC transport

Een zeer interessante lezing!

Henk Deunk

klik hier voor een foto-impressie van deze lezing

Datum: 
maandag, 22 juli, 2019