Home / Nieuws

DSG en Pushbelt automaten, werking, diagnose en reparatie. Voor de technicus die meer doet dan alleen onderhoud.

Dhr..Verbeek van CVT Pushbelt vertelt u over de ontwikkeling van de pushbelt. U ziet met eigen ogen hoe u storing aan de DSG en Pushbelt analyseert en deze vakkundig verhelpt. Een bijeenkomst voor de technicus die verder wil.

15 oktober: Volledige elektrische bussen, Bezoek de Connexxion werkplaats!

We bezoeken de onderhoudswerkplaats voor de vloot van elektrische bussen van Connexxion Regio Schiphol. U maakt kennis met de inrichting van de werkplaats, de aanpak van onderhoud, routeplanning en logistiek.. Vooraanmelding verplicht Zie de uitnodiging in de agenda van ATC Afd. Amsterdam-Kennemerland.

Bezoek werkplaats Rally Team de Rooij

Na een succesvolle presentatie over het verloop en de organisatie van de Dakar Rally op 12 februari, nodigen wij onze ATC leden uit voor een bezoek aan de werkplaats.
Henk van Leuven heet ons welkom en laat u zien hoe de trucks voor de volgende zware rally's worden voorbereid.
Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 40. Interesse? Kijk in onze agenda van ATC Afd. Amsterdam-Kennemerland en volg de aanwijzingen in de uitnodiging.

Mazda, visie op technologie en ontwerp

Mazda biedt alle klanten het ultieme rijplezier en zet daarbij veiligheid en milieubewustzijn voorop.
Dhr. Jur Raatjes presenteert u de visie van Mazda en laat u kennis maken met de onlangs geïntroduceerde SKYACTIVE-X motor.
En u beleeft in beeld en geluid de barre tocht over het bevroren Baikalmeer met de vernieuwde CX-5.
Lees verder in de agenda van ATC Afd. Amsterdam-Kennemerland.

Ontwikkeling Hybride- en Elektrische personenauto's

Hoe interpreteer ik de metingen aan hybride- en elektrische personenauto's en hoe stel ik de juiste diagnose?
Tijdens deze Technische Bijeenkomst staan diagnose, reparatie, veilig werken en technische ontwikkelingen centraal.
Dhr. Arjen Woudstra, docent van GMTO, neemt stap voor stap de werking van de hybride- en elektrische aandrijving met u door en stelt met u de diagnose.
Deze bijeenkomst is onmisbaar voor de autotechnicus van vandaag. Lees verder in de agenda van ATC Afd. Amsterdam-Kennemerland.

Excursie Healey Museum, de ultieme techniek van toen.

Onder het motto "Techniek van toen" bieden we onze leden op 5 oktober een excursie aan naar het Healey Museum. Dit museum ademt de sfeer van de techniek van toen, gericht op sportiviteit en snelheid en is niet zomaar een expositie. Hier vindt u naast de Healey's ook de omringende zaken als ontwerptekeningen, technische documentatie, de PR materialen en de wedstrijdsuccessen van het merk.
Lees meer in de uitnodiging.

Autonoom rijden, droom of werkelijkheid.

Tussen assistentie van bestuurder tot volledig autonoom rijden, ligt een breed scala van mogelijkheden. Bij een aantal automerken heeft een aantal technieken naar autonoom rijden zijn intrede gedaan en deze trend zet door.
Op 10 oktober legt Steffen Elgersma van de firma STEFtec Education u uit hoe de technieken voor het autonoom rijden functioneren. En ook de gevolgen voor het onderhoud in uw werkplaats komt ter sprake.

Storingsdiagnose bij het ROC Nova College Beverwijk

Een bekend beeld in het autobedrijf, de klant signaleert een terugkerende storing. De technicus is in de ogen van de klant de deskundige. Heeft de technicus iets over het hoofd gezien? Heeft de foutcode niet een volledig beeld gegeven waar de oorzaak van de storing werkelijk ligt?
Voor meer info zie de Agenda.

Bedrijfsbezoek Daf klassiekers Oosterlaan 23 april

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie in januari hebben veel van onze leden kennis gemaakt met het bedrijf
Dafklassiekers. Eigenaar Fred Oosterlaan heeft, aan de hand van een levendige presentatie en de
opstelling van een complete aandrijflijn en één van de eerste Daf’s , de bijzondere kenmerken van het
personenwagenmerk Daf gepresenteerd.

Voorlichtingsavond APK

ATC afdeling ‘t Sticht organiseert op 10 april in nauwe samenwerking met de RDW, een APK gerelateerde voorlichtingsavond.
Twee sprekers van de RDW zullen ieder hun eigen onderwerp presenteren. Het belooft een zeer interessante avond te worden, onmisbaar voor APK-keurmeesters en allen die bij de APK betrokken zijn, zoals erkenninghouders.
Voor deze presentatie ontvangen de leden van vier ATC afdelingen een uitnodiging, waaronder de leden van ATC Afd. Amsterdam Kennemerland. Introducés zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

“ Identiteit en Emotie “

Casper Wempe van de firma Carroom, laat ons deze avond zien dat zelfs een simpele garage op een goudkleurige IS kan worden aangepast.
Natuurlijk geldt dat hoe meer budget, hoe groter de mogelijkheden.
Voor een indruk van hun mogelijkheden kijk ook eens op hun website!

Vanzelfsprekend komen ook deze avond de theorie en de praktijk van de uitdagingen, van de toegepaste technieken, aan bod.

De DSG Doktor op herhaling

Het onderwerp van onze laatste lezing voor de vakantie heeft voor de lezingscoördinator een hoog gratis vakantie gehalte; een repatriëring van een Caddy in 2007 met caravan en een versnellingsbak die net zo snel kan schakelen als Lucky Luke kan schieten.
Best wel fijn in haarspeldbochten met fietsers en geheel van deze tijd; dat na denken is iets van vroeger...

** BOSCH wieder da**

Uit de lezingen agenda van maandag 9 mei 2016, 'elk voordeel heeft zijn nadeel' ; "Jan van Wijk, Senior Manager van o.a. Continuous Variable Transmissions bij Bosch Transmission Technology BV in Tilburg heeft deze avond een simpele flap over nodig om het 'simpele' principes van de CVT duwband 'ingewikkeld' te verklaren....! "

WOW again!

Zoals elk bewust lid van onze afdeling al weet is mijn officiële functie als lezing coördinator van de afdeling Amsterdam-Kennemerland met een speech van onze kersverse voorzitter op 6 februari beëindigt.
De reden; stap in een Touringcar en hoor bij aankomst 'er is een ....van komen en gaan....
Het is na al die jaren ook moeilijk om afscheid te nemen en daarom nog tot 4 december mijn bijdragen met extra energie....

**Onderhoud voor mobiliteit op privé niveau**

MENSmobiel geeft ons als eestte lezing van het jaar een workshop over hun motto; ‘Fit, veilig en gezond in de mobiliteitsbranche’.
De steekwoorden “ CAO, In dienst, Duurzame inzetbaarheid, Ziek, Arbeidsomgeschikt en Veilig en gezond werken “ geven al aan dat de mensen achter de techniek centraal staan.

__NIEUWJAARSRECEPTIE__

Traditiegetrouw gebruiken wij de eerste lezing avond van het Nieuwjaar als het moment om gezamenlijk, onder het genot van een toepasselijke ‘consumptie’, stil te staan bij het verleden en de toekomst. Ook is deze avond de gelegenheid om uw partner te laten kennis maken met onze vereniging.
Bovendien besteden wij deze avond aandacht voor de jubilarissen van onze vereniging.

**En Route Avec TOTAL**

Na de vakantie periode beginnen wij met een onderwerp dat zijn roots heeft in het favoriete vakantieland waarbij vooral het voorzetstel 'Zuid' een extra meerwaarde geeft voor de kenners onder ons...

Henk van der Meulen van TOTAL Nederland geeft ons uitleg over die onmisbare producten voor een reis met een fossiele auto.
En alleen als er tijd over is gaat Henk wat dieper in over de problematiek van de smeer oliën.

Najaars Excursie Engeland 5 t/m 9 oktober

Ook dit jaar is het onze excursie coördinator weer gelukt om voor onze leden een interessant 'buitenland programma 'aan te bieden.

Dat we dit jaar wat later dan gebruikelijk op pad gaan heeft te doen met het ombouwen van de productie lijn bij de Triump Factory in Hinckley.

Voor aanmelden en info zie de bijlages!

Voor deze reis zijn de gebruikelijke spelregels bij ;'overboeking' .. leden eerst etc. van toepassing.

**"Onmisbaar bij 40 graden in de schaduw ??! "**

We zijn op een willekeurige camping in een willekeurige streek in Frankrijk en de vakantie zit er op.
Bij 40 graden in de schaduw wordt de thuisreis, wat bij deze van de TV bekende no-nonsense camping met een caravan nog niet zo simpel is, ingezet...maar een brandend motormanagement van deze milieu verantwoorde hightech diesel gooit roet in het eten.
Gelukkig doet de airco het nog prima!

"Elk voordeel heeft zijn nadeel "

Deze avond staat de techniek van het versnellen centraal.
Deze techniek is een door ontwikkeling van de techniek van het laatste 'Original' topmodel die, in de tijd van de volgens Wikipedia meest succesvolle jaren van de nummer 14, op de parkeer plaats van FC Tilburg te vinden was.
We hebben het hier natuurlijk over de 55, de laatste echte DAF, waar van zelfs de Marathon geen oplossing bood voor het imago van aandrijving door accessoires van Hunkemöller....
De laatste Variomatic zat btw in de Volvo 340 (1976) .

Maar dit terzijde.

**Nieuwjaarsreceptie met virtuele rondleiding...**

Traditiegetrouw gebruiken wij de eerste lezing avond van het Nieuwjaar als het moment om gezamenlijk, onder het genot van een toepasselijke ‘consumptie’, stil te staan bij het verleden en de toekomst. Ook is deze avond de gelegenheid om uw partner te laten kennis maken met onze vereniging.
Bovendien besteden wij deze avond aandacht voor de jubilarissen van onze vereniging.

Wentelwiek met karakter

In november staat de belangrijkste Amerikaanse gevechtshelikopter, voluit de Boeing AH-64 Apache centraal.

Apache specialist Perry Vroon Technisch Instructeur bij de Koninklijke luchtmacht komt naar onze thuisbasis.
Hij gaat uitleg geven over de hoogstaande techniek en de mogelijkheden die deze helikopter in de praktijk bied.